Hyviä ja edullisia hiustuotteita

Kaikkia hiustuotteita kerääntyy kaapinpohjalle yleensä eniten. Osa on lahjaksi saatuja, osan vieraat jättäneet, kun eivät ole jaksaneet kuljettaa kotiin ja osa taas heräteostoksia tai muuten vain kokeiluja. Nyt olen pyrkinyt käyttämään ensin vanhoja pois ja ostamaan vasta sitten uusia. Silloin tällöin haluaa kuitenkin ostaa uusia tuotteita vaihtelun vuoksi. 

Kävin äsken omaa purkkikokoelmaa läpi ja eniten löytyi kaikkia kotimaisia tuotteita. Yksi ehdoton suosikkini on kotimaisista kampaamotuotteista on Four Reasons. Muita hyviä kotimaisia on mm. Biozell ja XZ. Jos haluaa ostaa edullisinta, niin Erittäin Hieno Suomalainen-tuotteet ovat ihan ok.

Four Reasons
Four Reasonsilla on todella hyviä tuotteita ja melko edulliseen hintaan. Itseltäni löytyy tuotevalikoimasta Repair Mist, Heat Styler, Salt Mist ja Deep Cleanse Shampoo. Repair mist on kätevä, sillä se selvittää hiukset ja sisältää uv- ja lämpösuojan. Laitan tätä aina ennen föönausta.Heat Styleria laitan vielä lisäksi, jos tarkoituksena on kihartaa hiukset. Tuote on hieman suolasuihkeen oloinen hiuksissa eli hiukset on helppo muotoilla sen avulla. Syväpuhdistavaa käytin aina ennen hiustenvärjäystä, jotta hiusväri tarttuisi parhaiten. Syväpuhdistavat usein kuivattavat hiuksia, joten kovin usein ei näitä kannata käyttää, mutta silloin tällöin (erityisesti kesällä uimisen jälkeen kloorivedessä) tulevat käyttöön. Four Reasons tuotteita löytyy kampaamoista ja esimerkiksi Sokoksilta.

Biozell
Biozell on myös kotimainen, mutta edullisempi Four Reasonia ja lisäksi löytyy ihan marketeista. Itsellä tällä hetkellä Hopeashampoo ja Argan hiusöljyä. Hopeashampoo on hyvin violetinväristä, joten taittaa keltaista ei toivottua hiusväriä kohtalaisen hyvin. Olen kokeillut myös hopeamaskeja ja hopeahoitoaineita (jotka ovat usein sinisen värisiä eli ei niin paljon keltaista taittavaa pigmenttiä), mutta shampoo toimii parhaiten. Hopeatuotteet ovat usein myös hieman kuivattavia, joten kuivahiuksisisten kannattaa käyttää silloin tällöin ja tuotteiden välissä käyttää kosteuttavia ja korjaavia tuotteita. Merkin hiusöljystä olen tykännyt. Laitan tätä aina suihkun jälkeen kosteisiin hiuksiin ennen föönausta.

Organic Shop
Organic Shop on edullinen luonnonkosmetiikkamerkki, jota löytyy muun muassa Ruohonjuuresta ja Sokokselta. Eniten tykkään merkin hiusnaamioista. Hiusnaamioista omia suosikkejani ovat kosteuttava kookos ja elvyttävä argan. Ei tee ainakaan omista hiuksista lättänöitä. Itse en tykännyt korjaavasta avokadosta, sillä se tekee ainakin omista hiuksista liian tahmaiset. Tällä hetkellä omasta kaapista löytyy vain tuuheuttava vadelmahoitoaine. Sopii parhaiten hennoille hiuksille, jotka eivät tarvitse hoitavia tuotteita. Ei riitä ainoaksi tuotteeksi kovin kuiville hiuksille. 

Wella Professionals
Nykyään tulee käytettyä todella vähän hiuslakkoja tai muita muotoilutuotteita.Hiuslakoista kuitenkin ehdoton lempparini on Wellan EIMI Stay Essential hiuslakka. Jos ei tykkää vahvoista (tönköistä) hiuslakoista, niin kannattaa kokeilla tätä. Todella kevyttä eikä saa hiuksista kovia lakkamaisia.Olen välillä laittanut tätä vielä Heat Stylerin jälkeen lisää pitoa pitämään. Jos hiukset ovat kovin hennot, ei varmastikaan riitä pelkäksi muotoilutuotteeksi. Alle kannattaa ainakin laittaa suolasuihketta. 

XZ ja Erittäin Hieno Suomalainen
Jos etsii edullista tuotetta marketista, niin kannattaa kokeilla näitä kotimaisia silikonittomia merkkejä. Yleensä nämä merkit mielletään mökkituotteiksi, mutta mielestäni nämä ovat ihan hyviä arkituotteita kotikäyttöön. Itse tykkään eniten Erittäin Hienon Suomalaisen mustikkashampoosta ja -hoitoaineesta, jotka sopii kuiville hiuksille. XZ:n tuotteista uusi Pihlaja plex on suosikki. Niissä on lisäksi myös UV-suoja. 


Kuvassa vasemmalta oikealle Erittäin Hieno Suomalainen mustikkashampoo, XZ Pihlaja Plex hoitoaine ja shampoo, Organic Shop vadelmahoitoaine, Wella Professionals EIMI Stay Essential hiuslakka, Four Reasons suolasuihke, Four Reasons syväpuhdistava shampoo, Four Reasons lämpösuojasuihke, Four Reasons korjaava hoitosuihke, Biozell Argan hiusöljy sekä Biozell hopeashampoo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla