Tekemistä ja nähtävää Helsingissä

Vaikka Helsinki olisi jo tuttu paikka, voi välillä löytää paljon uusia kivoja nähtävyyksiä ja paikkoja. Aika usein tulee pyörittyä aivan Helsingin ytimessä Kampissa ja rautatieaseman lähettyvillä, jossa tosin on paljon kauppoja ja ostettavaa. Keskustasta löytyy mm. kauppakeskukset Forum, Kamppi ja Citycenter sekä Sokos ja Stockmann. Kaikki ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Nämä ovat myös kauempaa tulleidein turistien suosiossa. Turisteja ja muualta Suomesta tulleita kiinnostaa lisäksi usein myös upea Tuomiokirkko, joka sijaitsee senaatintorilla. Lähellä tuomiokirkkoa on Esplanadin puisto ja Pohjois-Esplanadin katu, jossa on merkkiliikkeitä, kuten Louis Vuitton, Iittala, Aarikka ja Longchamp. Suosittu kahvila Starbucks sijaitsee myös tällä kadulla. Aivan tuomiokirkon vierestä menevällä Aleksanterinkadulla on edullisempia liikkeitä, kuten H&M, Zara, Monki ja XXL.

Moni Pk-seudulla asuva haluaa varmasti välillä myös löytyy uusia pienempiä putiikkeja ja kahviloita sekä uutta nähtävää. Itse tykkään tällöin suunnata Punavuoren suuntaan, josta löytyy kaikkia pieniä liikkeitä. Iso-Robertinkadulla on pieni ja söpö kahvila/second hand-liike Relove. Relovessa voi ostaa käytettyjä vaatteita ja syödä kaikkea pientä hyvää. Lisäksi tällä on aivan ihana pieni terassi. Jos tykkää kierrellä kirppiksiä enemmänki, niin Punavuoressa on Punavuoren Patina. Patinasta voi tehdä löytöjä ja myynnissä on paljon merkkituotteita ja -tavaraa. Kävelymatkan päästä Patinasta on Kaunis Veera-kirpputori, jossa on myös merkkivaatteita myynnissä.
Herkkuja Relovessa

Yksi lempipaikkoja erityisesti kesällä on Kaivopuisto ja Eira. Eirassa on mukava kierrellä söpöjen Jugend-talojen ympärillä. Salatuista Elämistä tuttu ravintola Amanda sijaitsee myös Eirassa. Tämän voi löytää Eiran Armfeltintieltä. Amandaa voi ihailla kadulta, sillä todellisuudessa rakennus on asuinkäytössä. Eirassa on myös söpöjä puistoja. Yksi lempipuistoista on pieni Eiranpuisto. Kaivopuistossa on useita ravintoiloita. Itse tykkään käydä Cafe Carusellissa, jossa on hyvä ruoka- ja juomavalikoima. Lisäksi terassi on tilava ja merenrannalla. Kun kävelee eteenpäin kohti Hernesaarenrantaa, vastaan tulee Löyly ja Hernesaarenranta. Nämä on kivoja kesäpaikkoja. Löylystä löytyy terassi sekä nimensä mukaisesti löylytilat. Hernesaarenranta on yritetty tehdä hieman välimerenrannan tyyliseksi. Rannalta löytyy useampia ravintoloita ja voit juoda cocktaileja aurinkotuolissa palmujen alla. Jos aikaa on ja haluaa lähteä vähän kauammaksi, niin Munkkiniemessä on Cafe Torpanranta. Tämäkin Salatuista Elämistä tuttu 😝. Osoitteessa Fredrikinkatu 19 sijaitsee pieni Brooklyn Cafe. Olen tästä mennyt muutaman kerran ohi, mutta joku kerta pitää poiketa kyllä kahville. Ulkoapäin näyttää kivalta ja pieneltä kahvilalta. Kahvila näyttää olevan auki ti-la klo 9-15. Ja ainiin! Meinasi unohtua mainita Katajanokalla sijaitseva maailmanpyörä. Maailmanpyörästä näkee kivasti Helsingin kaupungin kattojen ylle. Tavallisen vaunun lisäksi voi lisämaksusta varata Vip-vaunun tai vaikkapa saunavaunun! Vip-vaunussa aikaa on pyöriä puoli tuntia ja samalla voit nauttia kuivaa Veuve Clicquot Shampanjaa. Pyörimisen jälkeen voi istuskella terassilla tai mennä vaikkapa uimaan Allas Cafe & Terrace:lle. Uida voi sekä merialtaassa että tavallisessa kloorialtaassa.
Cafe Carusellin terassi. Drinkkinä Limoncello Spritz

SkyWheel-maailmanpyörä Katajanokalla

Jos kiinnostuksen kohteena on shoppailun ja ravintoloiden sijaan enemmän nähtävyydet, niin niitäkin Helsingistä jonkin verran löytyy. Vanhoja nättejä kirkkoja Helsingistä löytyy muutamia. Näitä ovat muun muassa Johanneksen kirkko, Tuomiokirkko, Mikael Agricolan kirkko, Vanha kirkko, Suomenlinnan kirkko ja Saksalainen kirkko. Saksalainen kirkko on monille varmasti vähän tuntemattomampi. Kirkko sijaitsee Kaartinkaupungissa lähellä Silja Linen terminaalia. Omasta mielestä tämä kirkko on tosi tunnelmallinen ja ihanan rauhallisella paikalla. Museoista taas oma suosikkini on Luonnontieteellinen museo Kampissa. Näiden lisäksi myös Suomenlinnassa kannattaa käydä. Pitäisi itsekin taas tehdä retki Suomelinnaan, sillä siellä tulee kuitenkin käytyä melko vähän. Suomenlinnaan pääsee vain vesiteitse. Vesibussi Suomenlinnaan lähtee kauppatorilta. Suomenlinnassa voi järjestää myös juhlia, sillä siellä sijaitsee Pirunkirkon juhlasali. Oiva paikka järjestää vaikkapa häät. Ensitreffit alttarilla-ohjelma on myös täällä kuvattu.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla