Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla

Usein erityisesti syksyllä lomien jälkeen saattaa työ tai koulu tuntua erityisen kuormittavalta. Nyt koronan myötä myös töiden ja elämän epävarmuus saattaa aiheuttaa ahdistusta ja unettomuutta. Lievään ja hetkelliseen stressiin voi kokeilla erilaisia luonnontuotteita. Jos stressi ja ahdistuneisuus pitkittyy, on syytä toki kääntyä lääkärin puoleen. 

Markkinoilla on useita erilaisia luonnontuotteita helpottamaan unentuloa sekä lievittämään ahdistuneisuutta. Teevalikoimasta ehdoton oma suosikkini on Pukka teet. Pukka teetä saa muun muassa Ruohonjuuresta, Lifesta ja Sokokselta. Suuremmissa kaupoissa, kuten Citymarketista, löytyy muutama tee Pukka-merkiltä. Ruohonjuuressa on ehdottomasti paras valikoima. Pukkalta löytyy Relax-tee, joka rauhoittaa mieltä. Tuote sisältää mm. kamomillaa, fenkolin siementä ja kauraverson kukkaa. Samalta merkiltä löytyy myös Night time iltatee. Tee sisältää rauhoittavaa kauraversokukkaa, laventelia ja lehmuksenkukkaa. Soveltuu erityisesti juuri ennen nukkumaanmenoa nautittavaksi. Auttaa nukahtamaan ja parantamaan unenlaatua. 

Clipper on Pukkaa hieman edullisempi tuote, mutta myös kokeilemisen arvoinen. Clipperilta löytyy Nighty Night iltateetä, jota löytyy usein myös pienemmistä marketeista. Sisältää kamomillaa ja unettavaa sitruunamelissaa. Uutuutena on tullut myös toinen iltatee Snore & Peace, joka sisätää mm. kamomillaa, sitruunamelissaa ja laventelia. 

Monessa rentouttavassa teessä on kamomillaa. Kamomilla tunnetaankin erityisesti rauhoittavasta vaikutuksestaan. Kamomilla auttaa kuitenkin moniin eri vaivoihin. Kamomilla rauhoittaa mieltä, vähentää stressiä, parantaa tulehduksia, lievittää kipuja ja auttaa vatsavaivoihin. Kamomillateetä löytyykin monelta eri merkiltä. Pukkalta löytyy kolmen kamomillan teetä. Kamomillateetä voi ostaa myös kukkaroystävällisesti. Esimerkiksi Xtra:lta löytyy hyvin edullisesti kamomillateetä. 

Teevalikoiman lisäksi markkinoilla on erilaisia rentouttavia kapseleita. Itse päätin kokeilla Harmonia KSM66 kapseleita. Harmoniaa löytyy mm. Lifesta, Ruohonjuuresta ja Kärkkäisiltä. Ashwagandha-kasvin juuresta saatava uute auttaa stressin hallinnassa, rentouttaa ja lisää henkistä tasapainoa. Ashwagandhaa suositellaan myös urheilijoille lisäämään suorituskykyä sekä ikäihmisille tukemaan muistia. Uute auttaa tukemaan myös naisen hedelmällisyyttä, mutta raskauden aikana tuotetta on syytä välttää. Tuote sopii vegaaneille. Olen käyttänyt tuotetta nyt viikon verran aamuin illoin. Toistaiseksi tuote on vaikuttanut hyvältä, vaikka tulokset näkee varmasti paremmin vasta myöhemmin. Tuotteen pitäisi riittää noin kahdeksi kuukaudeksi. 

Harmonia KSM66 kapselit, Clipper Nighty Night-tee

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa