Suosikit luonnonkosmetiikasta

Ajattelin nyt kertoa omista luonnonkosmetiikkasuosikeistani. Innostuin luonnonkosmetiikasta pari vuotta sitten, kun aloin miettimään omaa kemikaalikuormaani. Tämän jälkeen uusia luonnonkosmetiikkatuotteita onkin tullut jatkuvasti. Nykyään tarjontaa onkin paljon ja luonnonkosmetiikkaa löytyy jopa tavallisista marketeista. Itse ostan luonnonkosmetiikkaa usein Sokokselta tai Ruohonjuuresta.

Nykyään pyrin välttämään turhia kemikaaleja ja suosimaan luonnonkosmetiikkaa. Valitettavasti joitakin hyviä tuotteita on hankalampi löytää luonnollisina. Esimerkiksi hyvää ripsiväriä tai hoitoainetta en ole vielä luonnonkosmetiikasta löytänyt. Poikkeuksena Organic Shopin hiusnaamiot, joista oma suosikkini on kookos. Tässä postauksessa esittelen muutamia omia suosikkejani luonnonkosmetiikasta.


Madara CityCC

Madaran CityCC:lta löytyy kaksi sävyvaihtoehtoa: Light ja Medium. Itse käytän vaaleampaa sävyä, joka antaa pientä päivetystä vaalealle iholle. Talvisin tämä tosin on itselleni hieman liian tumma. Aluksi koostumus tuntui hieman paksuhkolta ja tahmealta, mutta lopputuloksena on hyvin luonnollisen näköinen ja kuultava meikki. Sopii erityisesti kesään ja sisältää fysikaalisen suojakertoimen 15. Ruohonjuuressa Madaran CC maksaa 31,95€.


Madara The Concealer

Tämä peitevoide on koostumukseltaan aika samantyylinen kuin CityCC-voide. Tätä peiteainetta löytyy myös hyvin vaalealle sävylle. Tykkään tästä, sillä ei tuo esille juonteita. Jos tykkää kosteuttavasta ja hieman läpikuultavasta peitevoidesta, niin tämä on kokeilemisen arvoinen. Jos iholla on paljon peitettävää, kannattaa ostaa jokin paksumpi peitevoide. Ainoana miinuksena korkea hinta. Peitevoide maksaa Ruohonjuuressa 23,95€.


Sante kynsilakanpoistoaine

Olen nyt käyttänyt tätä kynsilakanpoistoainetta pari kertaa. Tuoksuu appelsiinilta ja koostumuksena hyvin öljyinen. Jos omat kynnet on hyvin hauraat ja lohkeilevat, kannattaa kokeilla tätä tuotetta :) Löytyy mm. cittareista noin 7€ hintaan. Tätä ostan jatkossakin. Huom. Glitter-kynsilakoille/paksuille lakoille kannattaa ostaa tujumpi tuote.


Bybi Bakuchiol Booster

Tätä tuotetta on hehkutettu monessa paikassa. Jos tykkää kasvoöljyista, kannattaa kokeilla. Itse olen käyttänyt tätä silmänympäryksillä sekä otsassa. Soveltuu erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle.


Organic Shop Cleansing Body Peeling Cream

Tämä merkki on varmasti tuttu monille. Organic Shopin tuotteita löytyy eniten Sokokselta. Parasta tässä on hyvä hinta-laatusuhde. Nämä tuotteet sopii opiskelijankin kukkarolle. Tällä hetkellä käytössä on Summer Fruit Ice Cream. Kuorintavoiteessa on marjanpaloja ja paljon kuorivia sokerirakeita. Nykyään ostan kuorintavoiteet aina luonnonkosmetiikasta, sillä valitettavasti monet kuorintavoiteet sisältävät edelleen muovirakeita. Näitä pieniä mikromuoveja löytyy kuorintavoiteiden lisäksi myös monista muista kosmetiikkatuotteista. Muovin raaka-aineet saatetaan nimetä useilla eri nimillä sisällysluetteloon. Usein käytettyjä nimiä ovat muun muassa polyethylene, acrylates crosspolymer ja polyquaternium-7. Ennen kuin innostuin luonnonkosmetiikasta, kävin oman kylpyhuoneen kosmetiikkatuotteita läpi. Lähes kaikista tuotteista löytyi muovia. Sen lisäksi, että mikromuovit ovat haitallisia ympäristölle, niin ihon kuoriminen muovilla ei kuulosta kovin houkuttelevalta.


Lavera Wellness Feeling-suihkugeeli

Laveralta löytyy myös huteja ja hittejä. Yksi lemppareistani on ruusultava tuoksuva suihkugeeli. Tykkään eityisesti kaikista ruusuntuoksuisista tuotteista, joten tätä tulen ostamaan jatkossakin. Laveraa löytyy monista kaupoista, kuten Sokokselta, Ruohonjuuresta ja Citymarketeista.


Laboratoire du haut-segala Rose water

Uusin löytöni on kosteuttava ruusuvesi. Tämä ruusuvesi sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti ikääntyvälle iholle. Tuotteessa ei ole säilöntäaineita, joten pulloa säilytetään jääkaapissa. Tämä sopiikin erityisesti kuumiin kesäpäiviin vilvoittavaksi suihkeeksi kasvoille. Tämä maksoi muistaakseni n.13€ Sokoksella.

Tässä oli muutama oma suosikkini. Olen huono tilaamaan netistä tuotteita enkä ole nyt hetkeen pyörinyt kaupoissa shoppailemassa uutuuksia. Usein innostunkin kesäisin ostamaan uutuuksia ja raikkaita tuotteita. Ainoa miinuspuoli on luonnonkosmetiikan kalliit hinnat. Lisäksi omia suosikkeja ei välttämättä heti ole helppo löytää. Onneksi kuitenkin löytyy muutamia edullisia tuotemerkkejä, joista on helppo aloittaa. :) Kaikkein edullisimmin luonnonkosmetiikkaa löytää Tokmannilta. Lidliin on tullut myös muutamia luonnonkosmetiikkatuotteita, joista ainakin kokeilemani huulivoide on ihan jees. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla