Ikuinen hiusprojekti

Ala-asteella aina kadehdin muiden pitkiä hiuksia, kun omat ei ikinä tuntuneet kasvavan olkapäitä pidemmiksi.Vuosien mittaan on tullut kokeiltua erilaisia hiustenpidennyksiä (klipsejä, teippejä ja sinettejä). En kuitenkaan laittaisi enää hiustenpidennyksiä, poikkeuksena kuitenkin klipsipidennykset, jotka saa pois helposti. Hiusten väri on myös vaihtunut tiuhaan tahtia yläasteelta saakka. On tullut kokeiltua tummanruskeaa, ruskeaa,vaaleanruskeaa, platinablondia ja välillä ollut punaruskeatkin hiukset. Parhaiten olen aina kuitenkin viihtynyt vaaleassa lähellä omaa väriäni olevissa väreissä.

Viimeksi olen värjännyt koko pään 2 vuotta sitten. Tarkoituksena oli laittaa vaaleita raitoja, mutta lopputulos oli kaikkea muuta. Hiukset oli ihanan kirjavat valkoisilla ja oransseilla raidoilla ja välistä pilkotti omaa tummaa väriä. Vaadin kampaajaa värjäämään hiukset uudelleen. Hiukset värjättiin kokonaan vaalealla värillä. Lopputulos oli vaalean ja porkkanan välimaastossa eli omaan makuun karsea. Noh eipä tarvii enää mennä samalle espoolaiselle kampaajalle. 1,5 vuotta sitten kävin laittamassa viileän vaaleita raitoja. Sen jälkeen en ole enää hiuksia värjännyt. Jos joskus vielä laitan raitoja, menen suosiolla vain hyviksi todettuihin paikkoihin vaikka hintataso onkin paljon korkeampi.

Nyt tavoitteena on kasvattaa täysin oma väri takaisin ja yrittää kasvattaa hiusten pituutta niin pitkiksi kuin mahdollista. Hyvällä hoidolla, ravintolisillä ja terveillä elämäntavoilla on mahdollista vaikuttaa hieman hiusten kasvuun. Geeniperimä kuitenkin vaikuttaa eniten. Omat hiukset kasvavat hitaasti ja lisäksi hiusten elinikä ei ole montakaan vuotta.

Tällä hetkellä oma väri on kasvanut jo puoleen väliin eli reilun vuoden päästä saattaa olla jo kokonaan oma väri. Tuntuu hassulta, sillä viimeksi ollut oma väri joskus 13-vuotiaana. 🙈🙊Olen kuitenkin alkanut pitämään luonnollisen värisistä hiuksista. Ja kesällä kuitenkin aurinko vaalentaa raitoja hiuksiin. Yritän nyt olla leikkaamatta hiuksia vähään aikaan. Pitää ottaa vuoden päästä vertailukuva hiuksista ja katsoa millainen tulos on.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla