Kesäinen Tallinna

Monella on varmasti mennyt kesälomasuunnitelmat uusiksi koronan vuoksi. Meidänkin piti siirtää pääsiäiseksi suunniteltu Pietarin reissu myöhemmäksi. Juhlimme kymmenettä vuosipäivää maanantaina, joten mietimme mitä kivaa voisi keksiä viikonlopuksi. Päädyimme tekemään päiväristeilyn Tallinnaan. Tallinna onkin nyt hyvä kohde, sillä turisteja siellä ei pahemmin näkynyt ja monissa kaupoissa ja ravintoloissa oli hyviä alennuksia. Tällä hetkellä myös ilmat suosivat ja risteily menee mukavasti vaikka kannella aurinkoa ottaen ja drinkkejä juoden. 

Tallinna on mukava kaupunki, sillä tekemistä riittää koko päiväksi. Satamasta on lyhyt matka kävellä vanhaan kaupunkiin. Jos haluaa välttämättä käyttää taksia tai riksaa, on hyvä selvittää hinta etukäteen. Erityisesti riksakyydeissä hinnat voivat vaihdella ja hinnat saattavat olla per henkilö. 
   
Vanhassa kaupungissa on paljon ihania ravintoloita. Yksi lempiravintoloistani on Vegan Restoran V. Ravintola sijaitsee hyvällä paikalla lähellä vanhan kaupungin toria. Osoite on Rataskaevu 12. Hinnat ovat edullisia sijaintiin nähden. Pääruoat ovat n. 8-12€ paikkeilla.  Koko menu on vegaanista alkupaloista juomiin. Menu myös vaihtuu säännöllisin ajoin. Omia lemppareitani ovat olleet burgerit, mutta välillä on mukava testata muitakin herkkuja. 


Toriaukiolla on mukavia terasseja ja tällä hetkellä monissa paikoissa juomat saa puoleen hintaan. Jos kuitenkin tilaa vettä, kannattaa olla tarkkana hinnan kanssa, sillä vesi voi olla todella kallista. Viime kerralla päädyimme yhteen toriaukion ravintoiloista, joissa oli erinomaiset drinkit. Yksi omista suosikeistani on Margarita runsaalla suolareunuksella. 😋


Vanhassa kaupungissa riittää nähtävää, ostettavaa ja syötävää, mutta välillä on mukava lähteä muuallekin pyörimään. Kauppakeskus Viru ja muut uudet kaupat ovat lähellä satamaa ja vanhaa kaupunkia, mutta itse tykkään tehdä ostoksia kauppakeskus Ulemistessa. Parhaiten ja nopeiten kauppakeskukseen pääsee esimerkiksi Uberilla. Hinta on noin. 5€ paikkeilla. Jos on tarvetta kengille, niin Ulemistesta löytyy todella paljon edullisia kenkäkauppoja. Kauppakeskuksesta löytyy myös paljon muuta ja vierailulle on hyvä varata runsaasti aikaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla