Unelmien lomakohde Miami

Oletko suunnitellut matkaa Miamiin? Tai mietitkö vielä minne suuntaisi lomamatkalle? Jos tykkäät sekä rantalomista että kaupunkilomista, niin Miamissa voit yhdistää molemmat. Ihan lyhyelle reissulle en Miamiin lähtisi, sillä jo pelkästään matkoihin on hyvä varata pari päivää. Lisäksi nähtävää, koettavaa ja ostettavaa riittää. Me suuntasimme reissuun viime vuoden elo-syyskuussa (juuri mukavasti hurrikaanin aikaan :D). Kesäkaudella Miamissa saattaa esiintyä hurrikaaneja ja sadekuuroja. Viime vuonna hurrikaani ei onneksi tullut Miamiin saakka. Rankimmin hurrikaani koetteli Bahamasaaria. Hurrikaani tuntui kuitenkin Miamissa parin päivän kestoisina tuulina ja rankkasadekuuroina. Hurrikaanin aikana ulkona ei voi liikkua, joten olisimme olleet jumissa hotellissa, jos hurrikaani olisi ylittänyt Miamin. 

Mutta sitten niihin mukavampiin (ja lukemattomiin) lomakokemuksiin. Me päätimme varata lomaan aikaa reilut 2 viikkoa ja yöpyä kahdessa eri hotellissa. Ensimmäisellä viikolla yövyimme Shelborne South Beachilla. Voin muuten suositella hotellia! Hotelli on aivan merenrannalla ja lisäksi kävelymatkan päässä pääkadulta. Hotellissa on myös ihana oma uima-allas ja ranta. Aurinkotuolit ovat ilmaisia hotellin asukkaille. Toisen viikon yövyimme Hilton Downtownissa. Jos aikomuksena on lähteä Karibian risteilylle, on Hilton hyvä vaihtoehto sijaintinsa vuoksi, sillä hotelli on aivan sataman läheisyydessä. Hotellin läheltä lähtee ilmainen ilman kuskia liikkuva juna (Metromover), joka kulkee Downtownissa ja Brickellissä. 

Ostoksia
Hilton hotellin lähellä satamassa on  kauppakeskusalue Bayside. Baysidessa on ravintoloita ja pieniä kauppoja, joissa myydään vaatteita, koruja, videopelejä, asusteita yms. Alueelta voi ostaa myös veneristeilyjä. Jos julkisuuden henkilöt kiinnostaa, niin ei kannata jättää väliin! Ristely kestää noin tunnin ja kiertelee muun muassa Shakiran, Pitbullin, Mark Anthonyn, Antonia Banderaksen, Beckhamin, Jennifer Lopezin, Enrique Iglesiaksen ja Hugh Hefnerin talojen vierestä. 
    Jos haluaa tehdä merkkiostoksia halvalla, kannattaa suunnata Ross:n. Ross-liikkeitä Miamissa on useampia. Me kävimme usein Bayfront Parkin (Downtownissa) olevassa Rossissa, joka on kävelymatkan päässä Baysidesta. Liikkestä löytyy useita merkkituotteita, kuten Michael Kors, Tommy Hilfiger, Guess ja Calvin Klein todella edullisesti verrattuna Suomen hintatasoon. 
    Miami Beachilta (City Center) löytyy keskuskatu, jonka varrella on useita liikkeitä. Täältä löytyy perus H&M, Forever21, Starbucks, Guess, Nike ja paljon muuta. Täältä löytyy myös elektroniikkaliikkeitä. 
    Jos haaveena on suuremmat ostokset, kannattaa suunnata Outletteihin. Miamin suurin Outlet on Dolphin Mall, josta löytyy kaikkea mahdollista (ja mahdotonta). Matkaa keskustasta Outlettiin on noin 20km. Me kuljimme kauppakeskukseen paikallisilla busseilla. Ihan hauska kokemus sekin. Matkalla kieli vaihtui espanjaan, sillä alueella asuu paljon espanjankielisiä ihmisiä. Välillä tuntuikin, että olisi tullut Espanjaan. Aikaa julkisilla liikennevälineillä on hyvää varata, sillä matkaan menee reippaasti yli tunti. Toinen hyvä Outlet on Sawgrass Mills. Tykkäsin tästä ehkä jopa enemmän kuin Dolphin Mallista. Tänne on matkaa yli 50 kilometriä, joten kannattaa varata turistibussi kohteeseen. Varaa retkeen aikaa koko päivä. 

Nähtävää
Nähtävää Miamissa riittää. Tunnettu nähtävyys on tietysti Miami Beach upeine rantakoppeineen. Hiekka on ihanan pehmeää ja rannalle voi tulla vaikka aamuiselle juoksulenkille. Me kävimme ensimmäisellä lomaviikolla joka päivä uimassa. Vesi on lämmintä, joten rannalle voi tulla myös illalla uimaan. Jos aikeissa on kosia, kannattaa varata matka mielitietyn kanssa Miami Beachille ihan sitä varten! Hah😉




Miamissa käydessä kannattaa samalla ehdottomasti tehdä retki Key Westiin! Key West on saari aivan Floridan eteläkärjessä. Miamista Key Westiin on matkaa reilut 200km. Suurin osa matkaa kuljetaan kapeaa tietä ja siltaa pitkin. Paikan päällä Key Westissa on ihania pikkuisia rakennuksia. Parhaiten matkasta jäi mieleen kirjailija ja naisten-naurattaja Ernest Hemingwayn talo. Rakennukseen pääsee kiertelemään ja kuuntelemaan opastettua kierrosta. Jos itse Hemingway ei innosta, niin kissaihmisten ja James Bond-fanien ei kuitenkaan kannata jättää kierrosta väliin. Hemingwaylla oli 6-varpainen kissa, jonka useita kymmeniä jälkeläisiä asuu edelleen talossa. Hemingwayn talo (ja kissoja) vilahtaa James Bondin elokuvassa Lupa tappaa. Leffassa näkyy myös vieressä komeileva majakka, jossa kannattaa myös käydä. 

Kävimme reissulla myös Evergladesin luonnonsuojelualueella, jonne tehdään opastettuja kierroksia. Alueella liikutaan Airboat-veneellä, jonka aikana saattaa nähdä alligaattoreita. Me näimme onneksi yhden alligaattorin matkan aikana. Vaikka alligaattori näytti leppoisalta ja helposti kuvattavalta, ei aivan lähelle kannata mennä, sillä alligaattorit voivat hypätä. Miamissa on myös ainakin kaksi eläintarhaa, jos haluaa nähdä enemmänkin villieläimiä. Lähellä keskustaa on Monkey Jungle, jossa apinat saavat elää vapaasti. Ympäri kaupunkia voi nähdä vapaana myös erilaisia liskoja (ainakin iguaaneja?). Näitä iguaaneja tuli vastaan erityisesti Key Westissa.

Kävimme myös Gun Show-asemessuilla. Jos harrastat ammuntaa tai tykkäät muuten vain katsella aseita, kannattaa tsekata onko loman aikana tiedossa messuja. Ainakin nopealla googlettamisella asemessuja on tänä vuonna heinäkuussa, elokuussa ja marraskuussa eli messuja järjestetään melko usein. 

Kävimme matkan aikana kaksi kertaa venereissulla. Yksi venekierros kesti noin tunnin verran kiertäen Miamin saarten ympäri. Valintana on erilaisia veneitä ja me valitsimme merirosvolaivan. Laivan "opas" opastaa englanniksi ja espanjaksi. Veneeseen ei saanut tuoda omia juotavia, mutta veneessä on pieni baari, josta sai ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa. Älä kuitenkaan unohda kameraa, aurinkovoidetta ja -hattua! 😁

Miamissa aika ei tule pitkäksi ja tekemistä ja nähtävää olisi riittänyt pidemmäksikin ajaksi. Jos tykkää ihailla kaupunkia korkeuksista eikä pelkää korkeita paikkoja, voi suunnata pilvenpiirtäjien katoille. Jos taas tykkää yöelämästä ja juhlimisesta, kannattaa illalla suunnata South Beachin ravintoloihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla