Edullinen matkakohde Puolan Gdansk

Jos etsit edullista matkakohdetta, on Itä-Eurooppa hyvä valinta. Puolan Gdanskiin löytyy hyvin edullisia lentoja Helsingistä ja erityisesti Turusta. Itse etsin lentoja osoitteesta https://www.momondo.fi/. Lento Gdanskiin kestää alle 2 tuntia. Lentojen lisäksi myös hotellit ovat todella edullisia Puolassa. Hotelleja katson usein osoitteessa https://fi.hotels.com/. 5 tähden hotellit Gdanskissa saa helposti alle satasella per yö. Meidän hotelliksemme valikoitui Craft Beer Central hotel, joka sijaitsee hyvällä paikalla lähellä keskustaa ja rautatieasemaa. Palvelu hotellissa oli ystävällistä ja huoneet siistit ja tilavat.

Hotellien lisäksi myös ruoka ja juomat ovat edullisia. Kävimme useissa eri ravintoloissa vanhassa kaupungissa ja kaikissa hinnat olivat edullisia Suomen hintatasoon verrattuna. Drinkit olivat noin 5euron paikkeilla eli lähes ilmaiset, jos Helsinkiin vertaa (Vertailun vuoksi sanottakoon, että Helsingissä hintahaitari pyörii 12-14€ kieppeillä) 😄. Jos rakastaa rommipohjaisia drinkkejä, kannattaa testata kuvassa oleva Mai Tai. Drinkki on hieman Pina Coladan makuinen, muttei yhtä "kermainen" koostumukseltaan.

Gdansk on melko pieni satamakaupunki, mutta tekemistä ja nähtävää riittää kuitenkin muutamaksi päiväksi. Kaupunki onkin hyvä viikonloppukohde. Me olimme reissussa 5 päivää. Vanhassa kaupungissa on hyviä ravintoloita ja pieniä kauppoja. Jos tykkää meripihkakoruista, niitä löytyy hyvin monesta kaupasta. Vanhan kaupungin lähistöllä on myös maailmanpyörä, josta näkee hyvin koko kaupungin. Gdanskista on tullut suomalaisille uusi Tallinna, nimittäin suomalaisilta turisteilta ei kaupungissa voi välttyä. Toisaalta ei ihme, sillä hinnat ovat edullisempia Tallinnaan verrattuna ja lentäen pääsee nopeasti perille. Ja onhan kaupunki kaunis vanhoine rakennuksineen.

Jos nähtävyyksien ja ruokailun lisäksi myös shoppailu kiinnostaa, on kaupungissa useita suuria ostoskeskuksia. Lisäksi nämä ovat kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Yksi suosittu kauppakeskus on Forum Gdansk. Löytyy samoja liikkeitä mitä Suomessakin, mutta myös paljon uusia liikkeitä, joita ei vielä tänne ole saapunut. Toinen hyvä kävelymatkan päässä oleva kauppakeskus on Madison, joka sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Jos haluaa lähteä vähän kauemmaksi, niin kannattaa käydä kauppakeskus Galeria Baltyckassa, joka taitaa olla alueen yksi suurimmista kauppakeskuksista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa