Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Hyvän tuotteen ei aina tarvitse olla kallista. Yllättäviä löytöjä voi tehdä edullisestikin. Monesti katsoessa sisällysluetteloa huomaa, ettei kalliin ja edullisen välillä ole suurtakaan eroa. Kaiken lisäksi joissan kalliissa tuotteissa niiden mainostaman aktiiviaineet löytyvät sisällyksen aivan loppupäästä. Alkupäässä on ne ainekset, mitä tuotteessa on eniten ja loppupäässä vastaavasti vähiten. Monessa tuotteessa (erityisesti kasvovesissä ja muissa kasvotuotteissa) on alkoholia. Olen nykyään siirtynyt täysin alkoholittomaan kasvoveteen. Alkoholi on aivan turha kasvovedessä, sillä kasvoveden tarkoitus ei ole kuivattaa ihoa. 

Jos ostan uuden tuotteen, vilkaisen usein sisällystä. Välillä uutisoidaan eri kosmetiikkatuotteiden syöpää aiheuttavista kemikaaleista. Yksi uutisissa pyörinyt ainesosa on Polyaminopropyl biguanide (PHMB). Tämän kemikaalin epäillään aiheuttavan syöpää. Lisäksi kemikaali on ympäristölle myrkyllistä. Turvallisuus ja kemikaalivirasto TUKES:n mukaan PHMB on kielletty kosmetiikassa. Markkinoilla kuitenkin on edelleen runsaasti tuotteita, joissa tätä säilöntäainetta edelleen on. Ainetta on löytynyt ainakin Garnierin, Lorealin ja La Roche Posayn misellivesistä. Sanottakoon vielä, että nämä kaikki kuuluvat samaan Lorealin konserniin. Nykyään yritän välttää kaikkea Lorealin konserniin kuuluvaa kosmetiikkaa (ja näitä on yllättävän paljon!)Kaiken lisäksi Loreal ei kuulu niihin eettisimpiin kosmetiikkayrityksiin. Harmi vain, että ehdottomasti parhaimpia ripsareita on Lorealin Volume Million so couture ripsari (Se violetti purkki). Tykkään ripsareista, jotka lähtee helposti pois, ei varise ja antaa kuitenkin reippaasti näyttävyyttä.

Kynsilakoissa yritän valita mahdollisimman luonnollisimman ja hellävaraisimman tuotteen. Paras vaihtoehto on 10 Free-lakka, joka siis tarkoittaa ettei se sisällä 10 eri haitallista ainesosaa. Nämä haitalliset ainesosat ovat tolueeni, formaldehydi, diputyyliftalaatti, synteettinen kamferi, TPHP, parabeenit, ksyleeni, styreeni ja benzophenone 1&3. Monissa lakoissa nykyään saatetaan ilmoittaa ovatko ne esim. 5Free tai 7Free tms. Itse yleensä vilkaisen sisällyksen ennen ostoa. 

Nykyään pyrin mahdollisuuksien mukaan suosimaan kotimaista kosmetiikkaa. Lacto Line on yksi suosikki. Halpaa ja hyvää. Pesunesteellä voi pestä itsensä päästä varpaisiin. Ehkä hiuksia en tällä kuitenkaan pesisi. Lisäksi näillä on pupumerkki eli tuotteet ovat eläinystävällisiä. Hiustuotteista halpislemppareitani on Xz, Biozell ja Four Reasons. Kotimaisia nämäkin. Biozellin hiusöljy pärjää kalliimmillekin tuotteille. Vertasin yhteen kampaamotuotteeseen ja sisällys lähes identtinen. Lisäksi mukana keikkuu aina vanha kunnon Vitalis. Tämä toimii kuin junan vessa. Tulee ihanan pehmeät huulet. Lumenelta löytyy joitain hyviä tuotteita, kuten kynsilakkoja. Ripsivärit merkillä ovat olleet pettymys. Ulkomaisista halpistuotteista Essence on loistava ja merkillä on todella edullisia ja hyviä tuotteita. Tykkään erityisesti merkin luomiväreistä, kynsiviiloista kulmakynistä. Apteekkikosmetiikassa tykkään Acosta, jolta löytyy myös kuorintavoide ilman mikromuovirakeita. 

Kuvassa Biozell Argan oil, Lactoline kasvovesi, Four Reasons Repair Mist, Acon kuorintavoide, Xz Shampoo, Lactoline pesuneste, Essence luomiväri, Vitalis, Lumene kynsilakka, Essence kynsiviila ja Essence kulmakynä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla