Ripsienpidennykset, lash lift, ripsipermanentti vai pelkkä kestoväri?

Usein ennen lomaa tai juhlia haluaa saada helpotusta ja/tai näyttävyyttä meikkiin. Itse on tullut kokeiltua niin ripsienpidennyksiä kuin kestovärejäkin. Eilen pääsin tutustumaan myös monessa paikassa hehkutettuun Lash Liftiin. Ajattelinkin kertoa nyt vähän omia kokemuksia erilaisista ripsistä sekä niiden plussia ja miinuksia. Ennen ripsien laittamista kannattaa miettiä minkälaista lopputulosta on hakemassa. Haluaako runsasta näyttävyyttä vai luonnollista lopputulosta ja onko valmis huoltamaan ripsiä säännöllisin väliajoin vai haluaako ripset vain väliaikaista juhlaa varten.

Ripsienpidennykset
Olen kokeillut ripsienpidennyksiä pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla ystäväni teki ripset ja niistä tuli aivan ihanat. Toisella kerralla kävin laittamassa ripset Sörnäisissä olevassa liikkeessä halpaan hintaan. Ja tämähän oli virhe. Toinen virhe oli se, että halusin ottaa näyttävät ripset juuri ennen etelänlomaa. Tekijä oli kokematon ja liimasi ripset aivan liian lähelle silmää, jolloin ripset tuntuivat ikävästi. En voinut lähteä kyseisillä ripsillä lomalle, joten ripset oli pakko poistaa seuraavana päivänä. Ripsiä ei suositella poistettavaksi heti laittamisen jälkeen allergisten reaktioiden takia. Onneksi en kuitenkaan saanut mitään reaktiota ripsistä tai poistosta vaikka herkkäsilmäinen olenkin. Ikävä kyllä monet asiat oppii juuri kantapään kautta :D

Jos haluaa ottaa ripsienpidennykset, tärkeintä on valita kokenut tekijä! Halpa hinta ei usein takaa hyvää lopputulosta. Kannattaa valita tekijä, jolla on hyvät nettisivut ja pääsee katsomaan tekijän tekemiä ripsiä kuvista. Ripsienpidennyksiä ei kannata myöskään ottaa juuri ennen tärkeää menoa tai juhlaa. Vaikka tekijä olisi ammattilainen, voi herkkäsilmäinen saada allergisen reaktion. Ripsienpidennykset kannattaa ottaa n. viikkoa ennen tärkeää tapahtumaa. Jos ripset epäonnistuvat tai tulee oireita, tällöin asian ehtii vielä mahdollisesti korjaamaan. Ripsienpidennykset pysyvät nättinä noin kuukauden, jonka jälkeen kannattaa joko poistaa tai huoltaa ripset. Jos ripsiä ei huolla tai hoida, ripset menevät lopulta "solmuun" niiden kasvaessa. Ei mitenkään nätin näköistä ja lisäksi omat ripset voivat kärsiä.

Ripsienpidennykset sopii sinulle, joka haluat näyttävyyttä ja olet valmis hoitamaan ripsiä säännöllisin väliajoin tai haluat näyttävät ripset vaikka juhlia varten. Itse tykkään ehkä enemmän kuitenkin Lash Liftistä, sillä en osaa olla, jos silmissäni on jotain "ylimääräistä". Lisäksi ripsiä pitää varoa hankaamiselta ja pyyhkeiltä yms.

Ripsienpidennykset 
(Jotka kävin poistamassa seuraavana päivänä)

Lash Lift ja ripsipermanentti
Näissä on periaatteessa sama menetelmä, mutta ripsipermanentistä tulee kaarevampi ja ripset näyttävät lyhyemmiltä kun taas Lash Lift saa ripset näyttämään pidemmiltä. Ripsipermanentti sopii paremmin ehkä jo valmiiksi pitkiin ripsiin. Itse tykkäsin enemmän Lash Liftistä, sillä omat ripseni ovat aika lyhyet. Hoidon yhteydessä ripset myös värjätään kestovärillä. Tulos on näyttävämpi kuin pelkällä värillä, mutta luonnollisempi kuin pidennykset. Eli ihan mukava välimaasto. Valtavaa muutosta omiin ripsiin ei saa ellei ripset ole jo valmiiksi todella tuuheat ja pitkät. Tykkään kuitenkin tuloksesta ja helpottaa arkea. Lisää näyttävyyttä saa, kun lisää päälle vielä ripsivärin. Lash Liftin laittaminen ei myöskään kirvellyt ollenkaan. Lash Liftin voisin ottaa joskus uudelleenkin. 

Ripsien kestoväri
Ripsien kestoväri sopii sinulle, joka haluat vain hieman tummuutta ripsiin ja katseeseen. Kestoväri vain värjää ripset eikä tuo näyttävyyttä. Sopii erityisesti, jos ripsesi ovat ennestään pitkät, mutta kaipaavat lisää väriä. Värjääjät suosivat usein sinistä väriä, joka näyttää tummemmalta kuin musta. Sininen näyttää ripsissä mustalta, jossa ehkä säväys sinertävää väriä. Itse olen tykännyt kuitenkin enemmän ihan perus mustasta.

Tässäkin asiassa on hyvä valita kokenut tekijä eikä paras ole ehkä kampaaja, joka värjää ripset kampaamotuolissasi. Poikkeuksia toki on. Itse tykkään kuitenkin käydä mieluummin kosmetologilla, jossa on usein paremmat välineet värjäyksien tekemiseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Luonnonkosmetiikkaa Lidlistä

Halpaa, mutta hyvää ja turvallista kosmetiikkaa

Stressin lievitystä luontaistuotteiden avulla